Over ons

UlWiMo staat voor Ultimate Wireless Mobility en dat is inderdaad waar het om gaat: Ultieme Mobiele Bereikbaarheid binnen gebouwen middels draadloze netwerken. Ulwimo is in 2012 opgericht als bedrijf en handelsnaam. Het bedrijf is sindsdien uitsluitend actief op het gebied van Indoor Wireless netwerken (mobiele netwerken binnen gebouwen) en Bedrijfskritische Mobiele netwerken (eigen mobiele en LTE netwerken of diensten voor bedrijfskritische processen). Deze oplossingen worden geregeld gevraagd door gebouweigenaren en –beheerders en gaan vaak schuil onder namen als ‘indoor dekking’, slechte GSM dekking’, binnenhuis mobiel bereik’ of ‘binnenhuisdekking’ dan wel ‘mobiele campus dekking’.

Indoor Wireless en Mobiel Bereik

Ultimate Wireless Mobility is met recht de beoogde gebruikersbeleving waarbij binnen gebouwen, kantoren, ziekenhuizen etc. de gebruiker kan beschikken over alle mobiele apps, netwerken en diensten van alle providers op alle netwerken. Vaak namelijk, zullen de netwerken van mobiele operators slechte dekking hebben binnen gebouwen en met name moderne gebouwen door gebruik van moderne, goed isolerende materialen. De Indoor systemen en diensten kunnen dus o.a. de GSM, UMTS en LTE netwerken van alle providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 doorgeven binnen een gebouw. Tevens kan zo’n netwerk het signaal van C2000 doorgeven (het landelijke netwerk van de veiligheidsdiensten, waarvoor soms indoor dekking wordt voorgeschreven), evenals private GSM of LTE netwerken of portofoon (PMR) netwerken.

Indoor wireless oplossingen behoeven inherent de instemming van de mobiele operators, omdat zij de licenties houden voor het gebruik van het spectrum (radio frequenties) waarop dergelijke systemen werken. Ulwimo heeft uitgebreide ervaring in het samenwerken met de operators voor grote projecten (zie de reference cases) en kent de blauwdrukken voor doorgifte van hun mobiele signalen.

Ulwimo levert de radiometingen, design en engineering, systeemkeuze van dergelijke indoor oplossingen, schrijft de specs of de uitvraag voor zo’n systeem en doet de vendor selectie, draagt zorg voor de instemming van operators en inkoppeling van hun signalen, begeleidt de gebouweigenaar of projectontwikkelaar in dit onoverzichtelijke speelveld, zorgt voor uitvoering en oplevering van oplossingen. De kennis die dergelijke projecten vereisen is tamelijk specialistisch. Ulwimo beschikt over het uitgebreide nationale en internationale netwerk van leveranciers, installateurs, ingenieursbureaus, radio planning bureaus etc. om elk project tot een goed einde te brengen.

Track record in Indoor Wireless

Ulwimo is opgericht door 3 specialisten in Indoor Wireless die alle 3 op het moment van oprichting al jaren actief waren in deze niche.

Ulwimo heeft zelf de kennis en desgewenst alle benodigde ingangen bij operators, ingenieursbureaus en internationale kennispartijen om de complexe wireless indoor materie tot een goed geheel te integreren. Onze referenties getuigen daarvan en laten grote nationale projecten zien, zoals de luchthaven, een ministerie en een universiteitscampus.

Ulwimo publiceert geregeld artikelen, houdt presentaties en is present op beurzen; meer daarover en links naar publicaties onder ‘news’. Diverse goede publicaties van derden zijn opgenomen onder ‘links’.

Klik hier voor onze brochure: ULWIMO Flyer portfolio overzicht (NL)