ULWIMO Services

Voor iedere Indoor oplossing, of die nu door de gebouweigenaar wordt aangelegd of als full service door een derde partij wordt beheerd, heb je een radio-ontwerp nodig. In het radio-ontwerp worden de prestaties bepaald en wordt het akkoord van de mobiele operators verkregen. Ulwimo kan zorg dragen voor het integrale ontwerp, beginnende bij de functionele wensen helemaal tot aan het gedetailleerde radio-ontwerp en de stuklijst.

Voor een door de gebouweigenaar aan te schaffen systeem kan Ulwimo de systeem engineering, specificaties, uitvraag, aanschaf en oplevering begeleiden.

In het geval van full service zgn. Neutral Hosting oplossingen, kunnen wij dit alles bundelen in de vorm van een full service operationele leaseformule. In dit model wordt een volledige Indoor dienst geleverd door een derde partij tegen een overeengekomen bedrag per maand of per werkplek. In deze formule is een gebouweigenaar of – beheerder maximaal ‘ontzorgt’ en worden alle details, systeemaspecten en alle interactie met mobiele operators buiten zijn blikveld door een derde partij verzorgd.

In ieder van deze scenario’s kan Ulwimo zorgen voor – en waarschijnlijk is dit het allerbelangrijkste – de interactie met en toestemming van mobiele operators. Door jarenlange ervaring en projecten kennen wij de weg bij de operators en hun toestemming voor een Indoor systeem en hun levering van mobiel signaal aan dat systeem (!) is onontbeerlijk voor een Indoor oplossing! Vermeld moet worden dat deze operators eigenaar zijn van de licenties voor de mobiele frequenties en daarom altijd betrokken zijn bij een Indoor oplossing.