Waarom Indoor Mobiel

Op de gang lopend met een gesprek op je mobieltje en …. weg gesprek. Proberen iemand te bellen uit het trappenhuis of een apparatuurruimte….. geen mobiele dekking. Met je smartphone zo dicht mogelijk bij het raam staan om een mail te kunnen ontvangen….. Bekende situaties? Deze omstandigheden komen meer en meer voor in kantoren en bedrijfsgebouwen, maar evenzo in shopping centra, evenementenhallen, ziekenhuizen, etc.

Mobiele communicatie was lang ‘nice to have’ maar is in bedrijfsprocessen inmiddels ‘need to have’ geworden. Mobiele netwerk operators ervaren hetzelfde: door het enorme succes van tablets, laptops en smartphones is de vraag naar mobiele connectiviteit en capaciteit enorm gegroeid. Deze trend is ook zichtbaar in ontwikkelingen als ‘mobile only’ (alleen nog mobiele apparaten) of ‘bring your own device’ of BYOD (de organisatie zorgt voor generieke netwerkdekking en iedereen brengt zijn eigen apparaatjes mee). Deze beleidslijnen worden meer en  meer omarmd door bedrijven. De  behoefte aan altijd en overal verbonden zijn, in combinatie met de trend naar flexibel werken op elke gewenste locatie, gaan hand in hand en is zowel buiten als binnen gebouwen aan de orde.

Nu al is tot 80% van het verkeer op mobiele netwerken bìnnen gebouwen. Gebouwen echter, zijn in toenemende mate goed thermisch geïsoleerd en duurzaam, wat betekent dat ze goed warmte vasthouden maar meestal ook radionetwerken buiten houden…  Isolatiemateriaal, gecoate ramen, maar ook staal en beton dempen het signaal van mobiele netwerken. Meestal gaan een goed energielabel en slecht mobiel bereik daardoor samen.

Klik hier voor onze brochure over Indoor Mobiel